Zwembad2

VISIE

Stelt u zich eens voor....Nog geen 80 jaar geleden stond de hond nog voor de kar en/of bewaakte hij het erf. Hij was de hele dag in de weer met zijn taak, in de buitenlucht en vaak omgeven door andere honden/dieren. En dat kwam ten goede aan zijn natuurlijke behoeften.

Vandaag de dag is de hond een echte (t)huisvriend geworden. Gezellig, dat zeker! Maar wat moet hij met al zijn energie nu er buiten geen erf meer is om vrij rond te rennen en te snuffelen met soortgenoten? En waar is zijn taak gebleven?

De meeste honden hebben van nature behoefte aan contact met soortgenoten, beweging, snuffelen, spelen en graven. Maar niet altijd kan een eigenaar deze behoeften (voldoende) vervullen.

Het gevolg kán zijn een gefrustreerde hond, wat weer kan zorgen voor een gefrustreerde en/of wanhopige eigenaar. Met als doemscenario: een viscieuze cirkel van wederzijds onbegrip en frustratie tussen eigenaar en hond. Wij willen u graag helpen om dit te voorkomen en daarom bieden wij niet alleen opvang maar ook educatie aan zowel hond als mens!!


ONZE VISIE

Met de diensten van Educatieve dagopvang HONDerd%HOND kunnen wij de hond voorzien in zijn behoefte en een vertaler zijn naar zijn (h)ouder of de toekomstige beroepsbeoefenaar. Wanneer een hond in voldoende mate in zijn natuurlijke behoefte wordt voorzien, zal hij in huis en in de omgang met andere honden en mensen over het algemeen een ontspannen indruk maken. En dat is voor zowel de hond als de eigenaar zeer plezierig! Er is dan sprake van balans en een gezonde basis. De communicatie tussen hen beide verloopt soepel en vriendelijk. Beide weten waar zij aan toe zijn. Dit bereiken wij door: vertrouwen, veiligheid, uitdaging middels spel en samen te zijn met soortgenoten, zodat de hond kan (op)groeien en ontwikkelen in een veilige en harmonieuze omgeving.


Voor de mens geldt in de kern hetzelfde. 'Ieder mens is gebouwd om zichzelf te ontwikkelen en heeft een natuurlijke behoefte aan relatie, autonomie en competentie', aldus Prof. dr. Luc Stevens, oprichter van stichting NIVOZ (een onafhankelijk instituut dat onder meer nieuwe onderwijspraktijk legitimeert.) En dat is wat de hond en de mens met elkaar verbind. Onze educatieve dagopvang heeft niet alleen oog voor honden maar ook voor hun eigenaar, voor leerlingen, studenten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 


VERTROUWEN EN VEILIGHEID

Om op een gezonde manier te kunnen (op)groeien en ontwikkelen, is er vertrouwen en veiligheid nodig. Dit geldt voor mensen, maar ook zeker voor honden. Wij waarborgen op een aantal manieren de veiligheid binnen onze dagopvang.

Allereerst is daar ons team. Wij zijn een klein, hecht team en de medewerkers hebben vaste dagen. Het zien van vertrouwde gezichten maakt dat de honden zich vaak snel veilig en vertrouwd voelen. 

Daarnaast hanteren wij een vaste dagstructuur. Dit zorgt voor duidelijkheid en voorspelbaarheid. Honden zijn gewoontedieren. Gemiddeld gezien functioneren zij het beste in een duidelijke en voorspelbare omgeving. Dit geeft Een duidelijke, voorspelbare situatie geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen. 

ok structuur kan zorgen voor duidelijkheid en voorspelbaarheid. Dit helpt om de hond zich veilig en ontspannen te laten voelen. Daarom hanteer ik bij HONDerd%HOND een duidelijke dagindeling. Op die manier heb ik ook meer overzicht en ruimte voor observatie.

Het goed observeren van de honden vind ik erg belangrijk. Iedere hond moet zich prettig kunnen voelen in de roedel. Daarom heb ik een aantal duidelijke afspraken. Het is verbazingwekkend hoe snel een hond zich weet aan te passen en de regels accepteert.

Omdat ik gebruik maak van verschillende weides, kan ik gemakkelijk pups of kleine rassen scheiden van de grotere of 'overheersende'' honden. Zo heeft iedere hond zijn 'eigen veilige speelplaats'. Een must als je het mij vraagt!

De gezondheid van de hond staat voorop. Hygiëne staat daarom bij HONDerd%HOND hoog in het vaandel. Ik pas een beleid toe mbt inenting, ontworming en ontvlooing, wat past binnen het concept (ook het laten titeren van uw hond is mogelijk).

Tijdens het intakegesprek kom ik hier met u op terug.Hondendagopvang
HONDerd%HOND


Bezoekadres:
Pastoor Debijestraat 74

5963 AG Hegelsom

Postadres:

T.a.v. Debbie Arts
Jan Petersstraat 23
5831 KA Boxmeer


KVK:
IBAN: NL41RABO0314628517

Vragen of opmerking?


HONDerd%HOND

Debbie Arts
06-1393 2030 (ook via sms of app)

info@honderdprocenthond.nlOpeningstijden:


Maandag: gesloten
Dinsdag: 7.00 - 18.30 uur

Woensdag: 7.00 - 18.30 uur

Donderdag: 7.00 - 18.30 uur

Vrijdag: 7.00 - 18.30 uur

Gesloten:

In het weekend, tijdens nationale feestdagen en de bouwvak Limburg.

Download hier

de algemene voorwaarden

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren