stage
20191023_171220
20191009_175455
20191023_180811
20191024_184236
20191023_181517
20191023_225506
SBB logo
20191023_180856
Debbie en Deense Dog
FB_IMG_1536934407176
dreamstime_xxl_44670310
vliegende-hond
CADEAUBON3

EDUCATIE

Meer dan alleen dagopvang......

PRAKTIJKLEREN IS EEN VAN DE MEEST EFFECTIEVE MANIER VAN LEREN EN BIEDT DAARDOOR EEN FUNCTIONELE BIJDRAGE VAN EEN (BEGINNEND) STUDENT, EEN (BEGINNEND) HONDENEIGENAAR TOT AAN DE PROFESSIONELE BEROEPSBEOEFENAAR. SPEEL JE VAARDIG BINNEN ONZE EDUCATIEVE HONDENDAGOPVANG EN ONTWIKKEL JE KENNIS OP KYNOLOGISCH GEBIED!


Dagopvang HONDerd%HOND is gevestigd op het terrein van Praktijk, Expertise- en Trainingscentrum (PETC+) in Hegelsom, vlakbij Horst. Hier staat 'leren in de praktijk' al jaren centraal. 


Het beheersen van de theoretische kynologische kennis is uiteraard belangrijk als hondeneigenaar of als toekomstig beroepsbeoefenaar. Maar dat wil nog niet zeggen dat u vakbekwaam bent in de praktijk. Immers spreken honden een andere taal dan mensen. Voor het leren van álle talen geldt  "alleen door het veel te 'spreken' leer je de taal van de ander".


Uniek & Educatief programma

Om alvast in de hondentaal te starten zou u dus kunnen stellen dat we heel wat kilometers in de praktijk moeten 'snuffelen' om alle in's and out's over onze viervoeters te leren. Niet voor niets is een opleiding tot hondenprofessional een zware studie! HONDerd%HOND biedt u een uniek & educatief programma. Geheel op maat verzorgd en begeleid door een gecertificeerd praktijkbegeleider en diverse ervaringscoaches. En waar heeft u nu nog de kans om te leren van ten minste 25 honden per dag in geheel veilige, gebalanceerde en harmonieuze groepen? Bij HONDerd%HOND maken we dat voor u mogelijk!

 

Praktijk & Leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Onze educatieve dagopvang is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf. Al jaren leiden we met succes studenten in verschillende leeftijdscategorien, studierichting en opleidingsniveau's op. In 2019 is onze educatieve dagopvang genomineerd door het Citaverde College én de SBB voor beste praktijkbegeleider van het jaar! Met trots mogen wij mededelen dat we ook in 2020 weer zijn genomineerd!


Voor inhoudelijke informatie mbt een stageplaats binnen ons bedrijf verwijs ik u in onze menubalk naar 'Diensten', 'praktijk & leerbedrijf'. 


Revalidatie & reintegratie

Re-integratie na middellang tot langdurig ziekteverzuim is een complex proces waarbij stappen moeten worden gezet en gezamenlijke actie vaak noodzakelijk is. Als ervaringsdeskundige heb ik gemerkt dat de stap naar reintegratie groot kan zijn. Daarom bieden we een 'stap vooraf'. Tesamen met bijvoorbeeld scholen, hulpverleningsorganisaties & diverse instanties begeleiden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun revalidatieproces. Zo dienen we een maatschappelijke functie en dragen we bij aan een gezonde maatschappij.

 

Workshops & lezingen

Verdeeld over het jaar bieden wij educatieve workshops. Deze worden georganiseerd in samenwerking met ondernemers uit de hondenbranche.


Spel als leermiddel

Om spelenderwijs tot leren te komen is er een speel-leeromgeving nodig. Deze omgeving moet de leerling (zowel hond als mens) nieuwsgierig maken en uitdagen om aan de slag te gaan. Wel is het belangrijk dat er altijd overzicht blijft. Want wanneer de leerling teveel prikkels krijgt, remt dit het proces juist af. Daarnaast is professionele begeleiding onmisbaar. Een specialist op het gebied van kynologie observeert het spel, is beschikbaar voor hulp of vragen en sluit aan wanneer dat nodig is. Indien nodig werken we samen met een spcialist op het gebied van spel en gedrag. Onze educatieve dagopvang biedt een uitdagende speel-leeromgeving voor zowel de hond als ook de voor mens. 


Speel-o-theek

Spel en spelen is ongelooflijk belangrijk om de ontwikkeling te stimuleren. Spelen is ervaringen opdoen, oefenen, experimenteren en soms zelfs samenwerken. We kunnen echter niet van iedere hond verwachten dat ze maanden achtereen met hetzelfde spel in de weer blijven. De hond ontdekt en beleeft, net als de mens steeds nieuwe dingen. Hij ontwikkelt zich en ook bij elke fase horen nieuwe interesses. Speelgoed is daardoor vaak maar eventjes leuk en verdwijnt na een poosje helaas in de opslag om daar vervolgens niet meer uit te komen. Door speelgoed uit onze speel-o-theek te lenen, wordt er ingespeeld op deze sterke wisseling in interesses en kan er uitgeprobeerd worden of bepaald speelgoed/gebruikersvoorwerp wel of niet bij de hond past, zonder direct veel geld uit te geven! Daarna kan eventueel altijd nog worden overgegaan tot de aanschaf van het spel/speelgoed/product.


Social Media

Wij delen onze kennis graag met u op Social Media! Volg ons op Facebook & Instagram. Dit is GRATIS & ook nog eens leerzaam! Daarnaast kunt u als klant, via deze weg uw hond volgen d.m.v. foto -en videomateriaal.


VEEL LEER & SPEELPLEZIER!