Betekenis van de Lotus bloem
Betekenis van de Lotus bloem
De betekenis van 'Lotus' is: dat uit iets wat heel vies en lelijk is, iets heel moois kan bloeien. Daarom vonden wij deze naam bij hem passen.
1e Ontmoeting Lotus
1e Ontmoeting Lotus
1e ontmoeting Lotus augustus 2019. Lotus is er slecht aan toe. Hij heeft honger en is doodop. Hij besluit onze villa in te lopen.......
Lotus was spoorloos
Lotus was spoorloos
Nadat lotus onze 'left overs' had opgegeten besloot hij te gaan slapen. We vonden hem, na een zoektocht terug in mijn koffer.
Hulp van Happy Paws Denpasar Bali
Hulp van Happy Paws Denpasar Bali
Lotus kon in geen enkele opvang terecht! Gelukkig vonden we Happy Paws Denpasar Bali. Lotus had nergens beter terecht kunnen komen.
Weergave conditie
Weergave conditie
Deze foto geeft een duidelijk beeld van zijn slechte conditie. Er is weinig vacht over, zijn oortjes zijn stuk en hij is broodmager. Tijd voor aktie!
Prioriteiten stellen
Prioriteiten stellen
Priroriteit: Eten, vachtverzorging en herstel van zijn mentale gezondheid. Het toverwoord LIEFDE mag natuurlijk niet ontbreken!
Huid verzorging met verzorgende olie
Huid verzorging met verzorgende olie
Met een tandenborsteltje wordt zijn huid dagelijks ingesmeerd. De speciale olie aan het borsteltje moet ervoor zorgen dat de huid tot rust komt.
Eten, eten en nog eens....eten!
Eten, eten en nog eens....eten!
Stapje bij beetje groeit zijn vacht terug en ook zijn ribben zijn steeds minder zichtbaar. Dit gaat de goede kant op.
Naast vacht herstel ook mentaal herstel
Naast vacht herstel ook mentaal herstel
Lotus geniet! Niet alleen komt deze behandeling ten goede aan zijn vacht. Ook zijn mentale toestand verbeterd door het contact met zijn verzorgers.
Geschatte leeftijd 7 á 8 maanden
Geschatte leeftijd 7 á 8 maanden
Kijk eens hoe zijn vachtje verbeterd! Lotus wordt in deze periode geschat in een leeftijd van ongeveer 7 á 8 maanden te zijn.
In de sop
In de sop
Opnieuw flink in de sop. Het doet zijn vachtje duidelijk goed!
Wat een mooie vooruitgang
Wat een mooie vooruitgang
Op deze foto zie je duidelijk dat de algehele conditie enorm is verbeterd! Lotus wordt steeds sterker!
Castratie
Castratie
Nu Lotus sterk genoeg is kan hij worden gecastreerd. We willen immers niet nóg meer honden.
Vaccinatie
Vaccinatie
Lotus kreeg in de afgelopen periode alle benodigde vaccinaties toegediend waaronder uiteraard de Rabies enting.
Lekker zwemmen
Lekker zwemmen
Op deze foto mag Lotus samen met zijn soortgenoten bij het zwembad spelen. Op onze Social Media vind je een filmpje.
Opgebloeid als een Lotusbloem
Opgebloeid als een Lotusbloem
Lotus doet zijn naam eer aan. Want wat is hij mooi opgebloeid!! Hij is klaar voor de volgende stap....

ADOPTIEHOND LOTUS, BALI 

Tijdens een familievakantie in augustus 2019 te Bali werden wij in ons hart geraakt door Lotus. Op dat moment nog een arm jong scharminkeltje zonder vooruitzicht op een beter bestaan.......

Na een periode van 2 weken zonnen, brak op 24 augustus de laatste dag van onze vakantie in Bali aan. Een relax vakantie en een gezellig en warm familie weerzien.Tijdens een potje kaarten merkte een van ons op dat er een hondje onze villa in was gelopen. Vol van verbazing ben ik natuurlijk direct gaan kijken. Wat ik daar aantrof brak mijn hart.Een kleine hond in een zorgwekkende toestand. Zijn huid was gehavend en er groeide nog maar enkele haren. Hij was zwaar vermagerd en zag er in zijn algemeen ellendig uit.Ondertussen was ook de rest van het gezelschap gearriveerd. Zonder enige twijfel waren we vastberaden om deze hond niet aan zijn lot over te laten.We hebben hem in kleine hoeveelheden water en voer aangeboden. Dit nam hij dankbaar tot zich. Daarna zocht hij een plekje in de badkamerkast waar hij de hele middag in een diepe slaap lag.


Ondertussen zijn we op zoek gegaan naar een passende oplossing voor een betere toekomst voor dit hondje. Even leek dit onmogelijk in Bali omdat alle asiels en instanties vol zaten. Wel boden ze ons aan om een 'treatment pakket' te kopen zodat we de hond konden ontwormen, ontvlooien ed. We waren vastberaden en op zoek naar een oplossing voor de langere termijn. Gelukkig kwamen we in contact met Happy Paws Dogstay in Denpasar. Een uniek en liefdevol dierenpension. Zij konden ons helpen. Je kunt je niet voorstellen hoe opgelucht we waren! We bespraken de aanpak/ het behandelplan en de bijbehorende financiële kosten. Gelukkig kan er relatief voor weinig geld heeeeel erg veel gedaan worden! Dus ook nu hoefden we elkaar alleen maar aan te kijken en wisten zo van elkaar dat we akkoord zouden gaan met dit voorstel.


In de vroege avond arriveerde twee medewerkers van Happy Pows Dogstay. We hebben hen opgewacht vanaf de doorgaande weg. Na een hartelijke kennismaking zijn we via een paadje naar onze villa gelopen. Daar kregen we nog even flink de schrik in onze benen.......De hond was weg! Hoe kon dat nou? Door het raam misschien? Dat leek vrijwel onmogelijk en daarbij, waarom zou hij weggaan? Toen de verbazing en de schrik wat gezakt waren, zag ik een klein neusje uit mijn koffer steken.....Gelukkig, daar was hij! Hij was in mijn koffer gaan liggen waarna de klep moet zijn dichtgevallen. De volgende dag, de dag daarna, de dag daarna en ook de daaropvolgende dagen werden we keurig op de hoogte gehouden van alle behandelingen. Dagelijkse huidbehandelingen, ontworming en....we zien zijn buikje groeien. Wat een geweldige inzet heeft dit bedrijf. En het is fantastisch om Lotus te zien opknappen!


Daarom wil ik graag mijn dank uitspreken naar Happy Paws Dogstay èn aan mijn lieve familie en partner die het net als ik, vanzelfsprekend vonden om deze hond te helpen. Dank jullie wel! Wil jij ook een klein steentje bijdragen? Dat kan! We hebben een spaarpotje voor Lotus bij de opvang neergezet. Maandelijks maken we een bedrag over zodat Lotus niet weer op straat terecht hoeft te komen. We hebben hem op afstand geadopteerd. In de toekomst zal Lotus ter adoptie worden aangeboden. Wij vonden de naam Lotus bij hem passen omdat deze naam is afgeleid van de Lotusbloem welke staat voor o.a. levenslust. Deze bloem groeit door het slijk omhoog, terwijl de bloem uiteindelijk schoon, mooi en onaangetast boven de modder uit straalt. Wij gunnen Lotus ook een stralende, onbezorgde en liefdevolle toekomst toe!Warme groet, Debbie