Visie

VISIE

 

 

Stel u eens voor....Nog geen 80 jaar geleden stond de hond nog voor de kar en/of bewaakte hij het erf. Hij was de hele dag in de weer met zijn taak, in de buitenlucht en vaak omgeven door andere honden/dieren. En dat kwam ten goede aan zijn natuurlijke behoeften.

 

Heden ten dagen is de hond een echte (t)huisvriend geworden. Gezellig, dat zeker! Maar waar moet doet hij met al zijn energie nu er buiten geen erf meer is om vrij rond te rennen en te snuffelen met soortgenoten? En waar is zijn taak gebleven?

 

De meeste honden hebben van nature behoefte aan contact met soortgenoten, beweging, snuffelen, spelen en graven. Maar niet altijd kan een eigenaar deze behoeften (voldoende) vervullen.

 

Het gevolg kán zijn een gefrustreerde hond, met als gevolg een gefrustreerde en/of wanhopige eigenaar. Vaak ontstaat er onbegrip.

Met de diensten van HONDerd%HOND hoop ik de hond te kunnen voorzien in zijn behoefte en een vertaler te zijn naar zijn (h)ouder.

 

Wanneer een hond in voldoende mate in zijn natuurlijke behoefte wordt voorzien, zal hij in huis en in de omgang met andere honden en mensen over het algemeen een ontspannen indruk maken. En dat is voor zowel de hond als de eigenaar zeer plezierig!

 

Er is dan sprake van balans en een gezonde basis. De communicatie tussen hen beide verloopt soepel en vriendelijk. Beide weten waar zij aan toe zijn.

 

Ook structuur kan zorgen voor duidelijkheid en voorspelbaarheid. Dit helpt om de hond zich veilig en ontspannen te laten voelen. Daarom hanteer ik bij HONDerd%HOND een duidelijke dagindeling. Op die manier heb ik ook meer overzicht en ruimte voor observatie.

 

Het goed observeren van de honden vind ik erg belangrijk. Iedere hond moet zich prettig kunnen voelen in de roedel. Daarom heb ik een aantal duidelijke afspraken. Het is verbazingwekkend hoe snel een hond zich weet aan te passen en de regels accepteert.

 

Omdat ik gebruik maak van verschillende weides, kan ik gemakkelijk pups of kleine rassen scheiden van de grotere of 'overheersende'' honden. Zo heeft iedere hond zijn 'eigen veilige speelplaats'. Een must als je het mij vraagt!

 

De gezondheid van de hond staat voorop. Hygiëne staat daarom bij HONDerd%HOND hoog in het vaandel. Ik pas een beleid toe mbt inenting, ontworming en ontvlooing, wat past binnen het concept (ook het laten titeren van uw hond is mogelijk).

Tijdens het intakegesprek kom ik hier met u op terug.

 

Kortom...

 

"Iedere honden(h)ouder en zijn of haar hond verdient het om samen gelukkig te zijn.

En als ik u daarbij kan helpen dan doe ik dat graag, vanuit mijn hart en met een heel groot genoegen!"

 

Debbie

HONDERD%HOND

"Samen spelen & ontwikkelen"

• Past. Debijestr. 74 PETC+Terrein Hegelsom info@honderdprocenthond.nl 06 1393 2030 •