FAQ'S

20191023_225506
20191024_184306

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u onder elkaar gezet. Mocht u nog meer vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met ons op.


Ik heb twee honden die ik graag zou willen brengen. Krijg ik korting op de tweede hond?

Nee, dat gaat helaas niet. Iedere hond heeft zijn plaatsje in de dagopvang en in de weide nodig, dus kunnen wij geen korting geven.


Moet ik ergens op letten als ik mijn hond kom brengen?

Er zijn een aantal regels tijdens het halen en brengen van de honden:


  • De hond moet aangelijnd zijn en liever niet laten opspringen tegen andere mensen

(de meeste mensen hebben namelijk nette kleren aan, omdat ze naar/van het werk komen;

  • De hond niet uitlaten buiten het terrein, dit i.v.m. eventuele overlast voor de buurtbewoners;
  • De hond niet overmatig laten blaffen van en naar de auto, dit veroorzaakt veel onrust bij de andere honden;
  • Eventuele ongelukjes van uw hond opruimen voordat iemand anders er in gaat staan (wij hebben altijd zakjes bij de hand);
  • De binnenruimte niet betreden, de honden kunnen hier onrustig van worden.


Deze afspraken bespreken we vooraf met u tijdens een orientatiegesprek.

Voor een compleet overzicht kunt u de algemene voorwaarden checken.


Mag mijn pup van 8 weken al naar de dagopvang komen?

Ja, dat is geen probleem. Op de leeftijd van 8 weken hebben zij nog niet alle entingen gehad, maar gezien het feit dat alle honden binnen de dagopvang geënt zijn, is het risico op een besmetting vele malen kleiner dan bijvoorbeeld tijdens een bezoekje aan het uitlaatveldje bij u in de buurt (waar wellicht niet alle honden de volledige entingen gehad hebben).

Daarnaast hebben pups natuurlijk nog wel veel rust nodig. Van 8 tot 16 weken hanteren we vaak het volgende schema: 45 minuten spelen, een uur slapen. Dit is echter sterk afhankelijk van de hond, sommige pups hebben duidelijk meer slaap nodig dan andere. Later zullen de pups overgaan tot 1-2 dutjes (van ongeveer 1,5 uur) en uiteindelijk slapen ze alleen nog tussen de middag ongeveer 1,5 uur.

In deze periode krijgen de pups ook hun eten.


Mijn hond is een ongecastreerde reu, is hij welkom?

Volwassen (ouder dan 12 maanden) ongecastreerde reuen nemen wij niet aan. Wij zijn hier strikt in, omdat uit ervaring is gebleken dat door de hormonen en bijbehorend gedrag, ongecastreerde vrijwel niet te plaatsen zijn binnen de groepen. Vaak gaat het rijgedrag van de reu ten koste van andere honden en dat is niet de bedoeling. Onze insteek is, dat iedere hond een leuke dag bij ons moet hebben en niet alleen de geobsedeerde reu. Mocht u vragen hebben over een eventuele castratie (dan wel chemisch, dan wel echt), neem dan gerust contact op.


Reuen die als pup bij ons komen, mogen in ieder geval tot 7-8 maanden ongecastreerd komen en na die tijd bekijken we samen hoe de hond zich ontwikkeld en op welke leeftijd de hond gecastreerd zou moeten worden.

Op www.nietcastreren.nl kunt u alvast bruikbare informatie vinden.